La formació valencianista va presentar una moció a favor dels drets LGTB+, i d’una llei integral d’àmbit estatal.

Compromís per Sedaví, va presentar una moció al Ple Ordinari de Juny, un any més, per tal de donar suport al col·lectiu LGTB+, en la moció, es demana també al Govern d’Espanya, una llei integral d’àmbit estatal, per tal d’aplegar, per fi, a una igualtat real i efectiva.

Entre els punts que es van aprovar, destaquen, la sol·licitud al Govern d’Espanya de la despatologització de les identitats trans i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitàries d’aquestes persones es vegen perjudicats. Així com, l’aprovació d’una Llei Integral LGTB+. També, el Ple va aprovar que un any més, es penjarà la bandera arc iris a la façana de l’Ajuntament, en suport al col·lectiu.

Com va afirmar el regidor valencianista, Joan Baixauli, durant la seua intervenció al Ple: “malgrat que en els últims anys, la situació del col·lectiu LGTB+ a Espanya, a millorat substancialment -sobretot a partir de l’aprovació de la Llei de Matrimoni Igualitari al 2005-, encara queda un ample espai de millora fins arribar a un punt d’igualtat real i efectiva, entre totes les persones, sense importar la seua identitat de gènere o orientació sexual.”

Aquesta moció, va eixir endavant amb el suport de les forces progressistes a l’Ajuntament de Sedaví, Compromís i PSOE, qui es va adherir a aquesta moció durant la Comissió Informativa prèvia al Ple. No obstant això, Compromís va lamentar que la resta de forces (PP, Ciudadans i Vox) no recolzaren aquestes propostes.