El Ple de l’Ajuntament de Sedaví, reunit en la seua sessió ordinària el passat 26 de juny, va aprovar una moció presentada pel Grup Municipal Compromís per Sedaví, on es plantegen diverses mesures i treballs, amb l’objectiu de reciclar el 34% dels residus domèstics.

El portaveu i regidor de Compromís, J. Ferran Baixauli, va ser l’encarregat de presentar el punt. En declaracions de Baixauli: «Aquesta moció té com a objectiu fonamental, preparar al municipi per a poder complir la Directiva europea, així com les legislacions nacional y autonòmica, sobre gestió de residus urbans».

La present Directiva estableix mesures de reducció en la generació i gestió dels residus. A fi de complir els objectius de la present legislació, les administracions locals han d’adoptar les accions necessàries per a garantir, com a mínim, fins a un 34% del pes global dels residus urbans per a la reutilització i el reciclatge de residus domèstics abans de 2021.

L’acord, que va ser aprovat per unanimitat, arreplega la implantació d’un cinquè contenidor, destinat a la recollida de matèria orgànica, així com l’elaboració de un Pla Local de Residus abans de l’1 de gener de 2021, que justifique quantitativa i qualitativament, el compliment dels objectius de reciclatge de recollides selectives, implementant el sistema o sistemes de recollida, que siguen capaços d’aconseguir els objectius de recuperació normativament vinculants.

Baixauli ha subratllat que, «des de Compromís es té molt present l’aspecte mediambiental i la millora en la qualitat de vida que cal oferir als veïns i veïnes de Sedaví. La legislatura passada implementàrem el contenidor per a recollir els residus d’oli domèstic, i així reduir el seu abocament pels desaigües, i on es va poder treure un benefici econòmic que es va destinar a projectes socials del municipi».