Compromís per Sedaví va presentar una moció al passat ple de maig per tal d’instar al Govern Central a retirar el pla per tal d’implantar peatges a les carreteres valencianes. Aquesta moció va obtenir el recolzament unànim del Ple Municipal.

Durant el passat ple de maig, Ferran Baixauli, va recordar les paraules del diputat al Congrés Joan Baldoví: “Els valencians tenim més que pagades les nostres autovies i autopistes, després de ser dels pocs territoris de l’Estat que pagaven per l’autopista del Mediterrani, que en certs trams, encara es de pagament”.

A més, el portaveu de Compromís per Sedaví, va insistir en la necessitat de millorar la xarxa de transport públic al País Valencià, “és necessari vertebrar les comarques del nostre territori mitjançant una xarxa de transport públic eficient” va asseverar. En la moció es remarca la necessitat de millorar la xarxa ferroviària de Rodalies, així com les connexions amb autobús, no sols de les àrees metropolitanes d’Alacant, Castelló i València, sino entre les diferents comarques, especialment les del interior, que actualment no tenen una forma fàcil de connectar-se entre elles, si no és mitjançant el transport privat en cotxe.

La formació valencianista va aconseguir també, que el Ple de Sedaví es posicione de forma unànim a favor del Corredor Mediterrani, instant al Govern de l’Estat a complir de forma inmediata els compromisos adquirits per tal de posar-lo en marxa abans de l’any 2025. 

Per últim, a petició de Compromís per Sedaví, el Ple Municipal instarà al Govern d’Espanya a proporcionar un finançament al transport metropolità de València homologable i proporcional al de altres ciutats de l’Estat com Madrid, Barcelona o Sevilla.