Compromís ha registrat a través del seu grup municipal a l’Ajuntament de Sedaví un prec escrit per a què des del consistori es duga a terme una campanya pròpia de conscienciació ciutadana sobre el necessari ús de la mascareta atès el repunt de 6 PCR positius en menys de set dies al municipi.

El regidor i portaveu de Compromís per Sedaví, J. Ferran Baixauli, ha declarat que «hem requerit a l’equip de govern (PSOE) per tal que s’inicie una campanya municipal de difusió tant als carrers del poble com per xarxes socials», segons explica «en les comissions de la Covid-19 que està realitzant el consistori, es va acordar destinar una partida econòmica per informar a la població sobre conscienciació i prevenció contra el contagi».

El portaveu valencianista ha assenyalat que «no només hauria de fer-se èmfasi en el fet  que dur la mascareta als espais públics no és optatiu sinó obligatori, també en l’evidència científica que ens diu que portar-la redueix dràsticament el risc de contagis.

Des de Compromís també volen aprofitar aquesta campanya per donar una perspectiva mediambiental, ja que afirmen que les mascaretes s’han convertit en un residu massa comú en la via pública, sent un focus de contagi i de contaminació.

Fins a esta última setmana, les dades d’incidència del coronavirus en Sedaví s’havien mantingut estables: des del final de l’estat d’alarma hi havia registrats 21 PCR+ i 1 mort, corresponents a les setmanes de confinament. El passat 10 d’agost la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va confirmar 6 nous positius.