Adela Pla Pastor i Vicent Ruiz Monrabal passaran a estar presents en la trama urbana de Sedaví.

La Corporació Municipal de Sedaví va aprovar en la seua última sessió plenària el canvi de denominació de la Biblioteca Municipal i del Parc situat al Carrer València, amb els noms dels seus fills predilectes Vicent Ruiz Monrabal i Adela Pla Pastor.

La proposta va ser portada a Ple Municipal pel Grup Compromís Sedaví, aquesta iniciativa va estar recollida pel partit valencianista de les mans de l’Associació local «El Bolitxo» Entitat que té com a finalitat l’estimul, foment i conservació cultural de la localitat.

Adela Pla Pastos i Vicent Ruiz Monrabal, varen rebre l’any 2005 el títols de fills predilectes per les seues trajectòries personals i professionals vinculades amb la localitat.

Adela Pla, mestra de professió, va ser la primera dona a ocupar el càrrec de Consellera al Consell Preautonòmic de la Generalitat Valenciana, la primera dona a ser nomenada Diputada a les Corts Generals en democràcia i la primera en la delegació de les Corts Espanyoles davant el Consell d’Europa en 1982.

Vicent Ruiz Monrabal va ser advocat de professió, va ostentar distints càrrecs en diferents organitzacions socials i polítiques, EN 1979 va ser nomenat Diputat al Congrés per UCD. A més, va publicar multitud d’assajos polític i històrics, molts d’ells relacionats amb la història i costums del seu poble: Sedaví.

El canvi de denominació va estar aprovat amb els vots en contra del grup municipal Ciudadanos.