A l’escola d’estiu participen un total de 270 xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys, mentre que a l’estiu jove n’hi han inscrits 80 adolescents d’entre 12 i 18 anys. Cada escola es realitza en un lloc diferent per a tindre més espai i poder gaudir millor de les activitats, l’estiu jove és al Col·legi Públic Fernando Baixauli i l’escola d’estiu és al IES Sedaví. Les dues escoles d’estiu van començar el passat 2 de juliol i finalitzaran el divendres 27 de juliol, en una gran festa d’acomiadament per als pares i mares.

Aquest any les activitats a l’escola d’estiu es poden dividir en dos: les que són més esportives com anar a la piscina o practicar algun esport al poliesportiu i d’altra banda, els tallers més tranquils com: manualitats o jocs a l’aire lliure. A més, es realitzen activitats extraordinàries: excursions, jocs nocturns, tallers en experts…

L’estiu jove té un enfocament diferent del de l’escola d’estiu, la intenció és que cada membre adolescent forme part de les activitats. Segons Enrique Blanch coordinador juvenil del municipi: “l’estiu jove és un projecte integral, creat en molta il·lusió, que busca la implicació, la solidaritat i que siguen els jóvens els que decideixen sobre les activitats”. Cal destacar les activitats solidàries i voluntàries realitzades pels participants en anys anteriors com: visites a la residència de majors, protectores d’animals o associacions de persones en diversitat funcional.