A proposta del Grup Municipal de Compromís, instem al Govern d’Espanya perquè, davant la crisi econòmica i sanitària, més encara durant els mesos de més fred, pose fre a l’especulació energètica amb el control del preu de l’electricitat i el gas per als i les xicotetes consumidores.

El portaveu de Compromís, Ferran Baixauli, va exposar al Ple de Sedaví una moció per tal d’exigir al Govern Central mesures urgents per a evitar que es tornen a produir aquestes pujades de preu d’un bé essencial com és l’energia. A més a més, en la moció es contemplen mesures com la baixada de l’IVA al 10%, la promoció de l’autocosum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals, així com també una proposta per a crear una empresa pública d’energia que afavorisca la competència en el sector. 

«L’energia és un bé essencial, i per això és un deure de les administracions públiques garantir-ne l’accés a tota la ciutadania en condicions justes, protegint a la societat de les pràctiques especuladores tan habituals en aquest sector.» va declarar el portaveu valencianista. 

La proposta presentada per Compromís va obtenir un ampli recolzament de la resta de grups municipals, i va quedar aprovada per àmplia majoria, donades les abstencions de VOX i Ciudadanos.