El Grup Municipal de Compromís per Sedaví ha registrat una sol·licitud, en la qual insta a l’equip de govern local (PSOE), a restaurar l’activitat dels òrgans col·legiats del Consistori, i així poder posar en comú propostes davant la crisi de la Covid-19.

Ja des de la formació valencianista, es va afavorir la realització de les Juntes de Portaveus, amb l’objectiu que el govern local informara de les accions que s’estaven exercint en aquesta crisi sanitària. El regidor i portaveu de Compromís per Sedaví, J. Ferran Baixauli, ha explicat que la postura del Grup Municipal sempre ha sigut de “mà estesa i col·laboració ” amb l’equip de govern. No obstant això, Baixauli assenyala, que «cal donar suport a la normalitat institucional. L’equip de govern ha de donar comptes de allò realitzat i, la resta de l’oposició, fer propostes i poder arribar a acords, com així hem fet ja des de Compromís».

Tanmateix, el portaveu de Compromís en aquest municipi de l’Horta Sud, explica que aquesta sol·licitud de celebració dels plens ordinaris, s’empara en la recent modificació de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, la qual possibilita dur a terme les sessions plenàries de manera “electrònica i telemàtica”.

En aquest sentit, Compromís per Sedaví presentarà a més per al pròxim ple, altres tres mocions per al seu debat i aprovació. Una d’elles, es tracta d’un paquet de mesures fiscals i socials a implementar a Sedaví, previ informe d’Intervenció sobre l’estat de comptes actual, produïdes per la situació soci/econòmica ocasionada per l’estat d’alarma.

La segona moció es tracta d’instar al Govern d’Espanya, a eliminar la regla de despesa i establir un fons de cooperació per al finançament local, amb la finalitat que els ajuntaments amb superàvit de tresoreria i amb un nivell de deute baix, puguen assolir en inversions i fins i tot despesa corrent, a través del pressupost ordinari, possibilitant que les entitats locals puguen invertir els seus estalvis, a tot allò que consideren a polítiques de proximitat, a fi de pal·liar la crisi sanitària, sociolaboral i econòmica provocada pel Coronavirus (Covid 19).

L’altra proposta, es propugna la creació d’una comissió tècnica i política, que estudie les idees aportades en un escrit, remés a tota la corporació per la veïna de Sedaví, Amparo Esteve Segarra, professora del Departament de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat de València, i magistrada suplent de Sala Social del Tribunal Superior Justícia de la Comunitat Valenciana, qui en aquesta carta, proposa diverses accions locals, encaminades a lluitar contra la crisi social i econòmica que deixarà l’actual pandèmia.

https://nouhorta.eu/index.php/val/horta-sud-val/sedavi/item/48991-compromis-per-sedavi-sol-licita-la-tornada-dels-plens-ordinaris-i-presenta-tres-mocions-per-a-fer-front-a-la-covid-19