La dotació de dos nous vehicles ha suposat una inversió propera als 80.000 euros

La Policia Local de Sedaví conta ja amb vehicles cardioprotegits, equipats amb els més moderns serveis d’atenció ciutadana consistens en desfibril·ladors per a previndre i evitar morts sobtades d’origen cardíac, i com a novetat, amb una oficina mòbil que permet executar atestats, realitzar controls d’alcoholèmia i drogues, així com verificar en temps real informació de conductors i vehicles.

Aquesta nova i pionera iniciativa d’equipar els vehicles de la Policia Local amb desfibril·ladors té com a objectiu, segons paraules del Regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Baixauli, “oferir un servei a la ciutadania que transmeta tranquil·litat i millorar l’equipament policial”.

Prèviament a l’entrega dels cotxes, tots els agents de la Policia Local de Sedaví han realitzat un curs de maneig del desfibril·lador per a obtindre coneixements bàsics que acrediten i certifiquen la capacitat dels agents per al seu ús correcte amb l’objectiu que estos, donen un primer auxili mentres arriben els serveis sanitaris.

Els vehicles comptaran amb un kit de detenció que suposarà una important millora en la seguretat dels agents, ja que el vehicle disposa de mampara separadora entre conductor i detingut, bloqueig de porta posterior i cinturons de seguretat també amb bloqueig per a preservar la seguretat del detingut en tot moment. Una altra novetat destacada són els seients posteriors de plàstic, que faciliten la seua neteja de manera ràpida i senzilla.

Tota aquesta dotació en els vehicles policials ha suposat una inversió que ronda els 80.000 mil euros, una inversió que està en la línia d’actuacions que l’Ajuntament de Sedaví té marcada amb l’única intenció de destinar els fons públics municipals a donar serveis que milloren la seguretat i qualitat de vida dels sedaviencs.