Als darrers anys, s’han multiplicat el número de refugiats per tot el món. Una immigració en la qual es combinen, d’una banda, els fluxos migratoris motivats per raons econòmiques, i per un altre, els refugiats que fugen de guerres civils, dictadures sagnants i altres conflictes violents a Síria, Eritrea, l’anomena’t Estat Islàmic, Mali i altres països africans o d’Orient Pròxim.
Les persones refugiades estan fugint de la pobresa i la guerra en els seus països d’origen, i han creuat el Mediterrani per a aconseguir arribar a Europa. Durant eixa travessia, milers de persones han mort d’acord a les dades oficials publicades per l’ONU. El salvament i trasllat a port dels immigrants, ha generat un viu debat en la Unió Europea sobre el seu repartiment i acolliment, posant en qüestió la solidaritat comunitària i l’eficàcia de la política comuna d’immigració.
Sabem que les competències dels municipis en aquest sentit són molt limitades, però la intenció del govern municipal de Sedaví, és cooperar amb les diferents administracions públiques, amb la societat civil, i particularment amb les organitzacions especialitzades en l’atenció d’aquest col·lectiu.
Per a açò, hem habilitat un registre en forma de qüestionari per a rebre propostes de col·laboració de la ciutadania. Una ciutadania que de fet, ja s’ha posat en contacte amb nosaltres per a facilitar recursos i donar suport a l’acolliment i atenció de persones i famílies en aquesta situació.