Davant de les desqualificacions que el Partit Popular, creiem que de Sedaví, ha difós en un pamflet, i enfront de les acusacions de ser nosaltres, pràcticament, els culpables del tancament de la piscina coberta de Sedaví, des de Compromís ens veiem obligats a aclarir i desmentir certes afirmacions.

Text Comunicat PP: “Con el paso del tiempo, nos hemos encontrado en estos meses con el problema que en su día el Partido Popular vaticinó en el Pleno, que una piscina municipal con una gestión privada no era la opción más viable. Esto, unido a la crítica situación económica que dejó el anterior gobierno Socialista junto con una gestión inadecuada de la empresa gestora de la piscina municipal ha hecho que se cierre la piscina al menos de forma temporal.”

La tasca bàsica de qualsevol govern responsable, és gestionar de forma eficient els recursos que té a càrrec seu, així com supervisar que els contractes en vigor, es compleixen rigorosament, garantint la continuïtat i qualitat del servei públic a la ciutadania. No es pot fugir d’esta responsabilitat, perquè en el seu moment es perdera una votació, els ciutadans els han posat ahí perquè gestionen els recursos del poble, i la piscina -malgrat la concessió privada- és un d’eixos recursos, per tant, són també responsables del seu fracàs. Són un govern irresponsable, en set anys NO han fiscalitzat la gestió de la piscina. Compromís va exigir al Ple de juliol, que volíem la informació sobre les actuacions de l’Ajuntament, informació, encara no se’ns ha donat. Quan governem, auditarem exhaustivament tota la gestió feta fins ara, i proposarem un pla de viabilitat per a mantenir els serveis públics.

Text Comunicat PP: “El PP ha propuesto medidas para poder salvar la gestión privada de la Piscina y Gimnasio de Sedaví, propuestas que han sido rechazadas por todos los grupos de la oposición, incluso por aquellos que quieren dividir a los valencianos como es el caso de Compromís.”

Aquestes mesures van ser: apujar els preus i limitar horaris. Qualsevol persona amb un mínim de preparació per a gestionar un servei (públic o privat), sap que en el context actual de crisi, en apujar els preus, lluny d’augmentar les ventes, el que es fa és posar barreres d’entrada als nous usuaris així com espantar els que ja ho són. El mateix amb la limitació d’horaris, no es pot motivar l’ús del servei restringint el temps que el servei està disponible. Senzillament és de caixó. Compromís proposà promoure accions que fidelitzaren als usuaris que hi havia, i iniciar actuacions que propiciaren la incorporació de nous. Açò deixa ben evident, la seua incapacitat per a gestionar els recursos públics, i per això, és urgent que els fem fora dels llocs de decisió, i retornem a la ciutadania la capacitat de decidir sobre els serveis públics.

Text Comunicat PP: “Ahora no hay que tener miedo de las falacias que otros grupos políticos difunden con panfletos o en las propias esquinas a modo de cuchicheos”

Al nostre InfoCompromís, sols férem pública la informació que tenim, tota completament realista, i basada en els Plens municipals. Un govern responsable no té cap por a ser transparent cap a la ciutadania, sinó que fomenta la participació dels veïns en la presa de decisions, i els actes on es puga debatre obertament, i no en despatxos tancats com pretén el govern del PP.

Text Comunicat PP: “El partido Popular está trabajando duro y de forma constante para abrir lo antes posible la piscina y que todos los ciudadanos disfruten de las instalaciones y actividades, y así será en el plazo más breve posible.”

Recordem que va ser al Ple del mes de juliol, quan el Grup Municipal Compromís va presentar una moció, perquè l’Ajuntament elaborara, per abans que finalitzara el mes d’octubre, un Pla de Viabilitat per a la Piscina Municipal. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat. Estem a novembre i el Pla de Viabilitat encara no s’ha presentat, a més, tot el procés s’està portant amb el màxim obscurantisme, no entenem què volen amagar. Les nostres propostes de govern són públiques, i les posem a l’abast de tots els ciutadans. Estem preparats per a governar el poble, i això sembla que els molesta. Hem de recordar al PP de Sedaví, que la nostra va és l’única formació que ha presentat una empresa alternativa a l’actual gestora de la piscina.

Text Comunicat PP:  “YA!! Ya está bien de la falta de respeto, de las verdades a medias, de los insultos y las acusaciones al Partido Popular”

L’única força política que insulta reiteradament és el PP de Sedaví, com a mostra d’açò, tenim les continuades faltes de respecte i atacs personals, que els regidors populars i la seua comitiva, han dedicat al nostre portaveu a les sessions plenàries. Per això els farem fora del govern i retornarem la dignitat al Ple Municipal, dignitat que ells han segrestat sessió a sessió.

Text Comunicat PP: “Por alusiones al escrito del partido político de Compromís, en primer lugar decir que el espacio del libro de fiestas, es un espacio cuya función principal es la de informar de los actos festivos de nuestro municipio, y también la de felicitar las fiestas populares que cada año celebramos, no es un espacio para hacer campaña política a costa de los ciudadanos.”

Assignar l’espai disponible en base a la representació obtinguda a unes eleccions,  no és això fer un ús polític del llibret de festes? En diverses ocasions hem proposat que tots els grups polítics, tinguen representació a l’ajuntament o no, disposen del mateix espai al llibret de festes. Aquesta proposta sempre ha estat rebutjada pel PP. Qui fa un ús polític del llibret de festes?

Text Comunicat PP: “Nos acusan del daño que hemos hecho durante años, a la lengua y a la cultura valenciana, cultura y lengua que este partido defiende y defenderá hasta el final, cosa muy distinta es la idea que el partido Compromís tiene de esto, puesto que quiere acabar con la identidad cultural valenciana, con el valenciano y toda la tradición de esta tierra.”

El PP de Sedaví va votar en contra de demanar que RTVV continuara oberta. El Síndic de Greuges ha expressat reiteradament, que l’Ajuntament de Sedaví no està complint amb la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, només cal donar una ullada a les diferents publicacions municipals, com ara el BIM. El PP de la Comunitat Valenciana, ha amenaçat a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb llevar-li el finançament per no seguir-li la corda en la seua posició respecte a la llengua (una llengua que “defensa” però que utilitza i promociona ben poc; des de

Compromís, el que fem i hem fet sempre és fer un ús normal del valencià, una defensa de la seua promoció i ús social, amb normalitat, i sense imposicions. Estimem la nostra llengua i per això l’utilitzem, amb naturalitat,  i sense qüestionar criteris científics i institucions normatives). No cal dir res més.

Text Comunicat PP: “Lo único que le interesa al partido de Compromís es la lengua catalana, la ideología independentista, y una bandera que no es la Valenciana. !YA ESTA BIEN! de manipular, de mentir sobre nuestra lengua, nuestra bandera y todo lo que nos identifica como VALENCIANOS.”

No entrem al seu joc, són ells qui han tancat RTVV, qui amenacen l’AVL, qui donen suport als violents en els actes institucionals del 9 d’octubre. Són ells els que han fet que la valenciana, siga una comunitat autònoma coneguda a tot l’Estat Espanyol, com una terra de corruptes. Són ells els qui no volen demanar un finançament just per als valencians, condemnant-nos a ser ciutadans de tercera dins l’Estat Espanyol. Nosaltres no volem que se’ns identifique als valencians amb la corrupció, nosaltres volem tornar la dignitat al poble valencià. I això passa per fer-los fora, passa per retornar a la ciutadania una ràdio i televisions públiques, de qualitat i en valencià. I passa, decididament, per exigir un finançament just per als valencians. La nostra obediència és amb el poble valencià.

Però els seus estridents lladrucs, només són senyal que cavalquem. Poema Llaurador (Goethe, 1808)