El regidor de Bloc-Compromís per Sedaví, Josep Ferran Baixauli, denuncia que mentre per un costat se celebra el Dia de l’Arbre, el PP no replanta els arbres tallats al poble.

El passat dia 20 de març el poble de Sedaví va celebrar el Dia de l’Arbre plantant una olivera de 240 anys al Recinte Festiu de la localitat, a l’acte acudiren els escolars de la població a més de representants de l’Equip de Govern.

Aquest acte simbòlic on un arbre que, segons els serveis municipals, havia de ser tallat a causa d’una malaltia que l’havia mort, es substitueix per un arbre centenari per a mostrar la voluntat del poble de Sedaví de mantenir el medi ambient i consolidar el seu compromís amb el nostre entorn, ha quedat enfosquit pel fet que, tal com va denunciar el regidor de Bloc-Compromís per Sedaví, sols a l’Avinguda del País Valencià, hi han més de 60 escocells que han estat tapats en lloc de replantar els arbres que hi havia.

Aquesta denúncia feta per la coalició valencianista a l’últim Ple Municipal, se sumen les denúncies fetes anteriorment tant per aquest grup com per la resta de grups de l’oposició a més de molts veïns i veïnes on s’han destacat més de 200 escocells que en lloc de ser replantats, han sigut tapats. A més a més, la coalició també reclama que els quasi 900€ que s’han gastat en l’arbre centenari, es podien haver dedicat per a replantar els escocells tapats, afavorint d’aquesta forma un millor manteniment de la infraestructura municipal i el medi ambient del poble.

Davant aquestes reclamacions, l’Equip de Govern del Sr. Rafael Pérez, va defensar que els escocells no es replanten perquè, segons ells, la mala voluntat d’alguns veïns i veïnes fa que cada volta que són replantats els arbres misteriosament muiren. Des de l’oposició es va criticar que s’acuse sense proves a la ciutadania en lloc de buscar fórmules per a mantenir els arbres de la localitat.