Article d’opinió del nostre regidor Josep Ferran Baixauli publicat al Levante-EMV el 8 de gener de 2013:

FUSILADOS…, FUSILADOS…

El simple so de les paraules que encapçalen este article, ens trasllada a un temps que tots, almenys un servidor, volem oblidar. Però quan eixos termes tan esgarrats, s’escolten de fons durant la intervenció d’un en un Ple municipal, i provenen de persones de dubtosa catadura moral i d’incerta militància i/o afinitat política, t’embarga un sentiment de tristesa i preocupació, i te fan replantejar-te moltes coses.

A alguns, eixes paraules els fan gràcia; altres s’estimen més obviar-les; també hi ha, allà ells, qui les justifiquen. Però si hui en dia ocorren estos fets tan lamentables, és perquè algunes coses fallen en el nostre sistema, i perquè alguns errors estan emanant dels tres Poders de l’Estat: el legislatiu, l’executiu i el judicial. Inclús, també m’atreviria a assenyalar el quart poder, el mediàtic, tan influent en la nostra societat. Unes disfuncions de les quals també els ciutadans son responsables.

Els esmentats poders son exercits per homes i dones que no son éssers estranys en el nostre dia a dia. No són, no som, éssers arribats d’altre planeta. Són i som persones que compartim localitat, carrer, veïnat. I el respecte als nostres iguals es essencial per aconseguir una societat mínimament respirable. Respecte tant als ideals com als compromisos adquirits. Cadascú de nosaltres tenim unes obligacions que moltes voltes han de traduir-se en generositat amb el reconeixement d’errades. I, si eixes errades estan vinculades a l’exercici d’un càrrec públic, hem d’assumir-les amb responsabilitat i altura de mires per a ser exemplars  amb aquells que ens han dipositat la seua confiança. Com? Si cal, amb dimissions o renúncies.

Però que ningú se senta eximit o alliberat d’estos compromisos, i que ningú considere que els seus drets son il·limitats, inclús per agredir els de la resta. Qualsevol ciutadà anònim també te l’obligació de participar amb correcció i ètica en el nostre dia a dia. No tot val quan hi ha una discrepància. Tampoc la violència verbal.

 “No estic d’acord amb les teues idees, però defense el teu dret sagrat a expressar-les”. Voltaire.

Josep Ferran Baixauli Chornet – @Ferran_Baixauli
Regidor Bloc – Compromís per Sedaví

IMG_1031