Compromís ha presentat una proposta a l’Ajuntament de Sedaví, per tal d’articular noves ajudes per al foment de les insta·lacions d’energia solar i per promoure l’autoconsum.

La proposta, que va sorgir arran de les converses que alguns ciutadans de Sedaví van mantenir en les passades setmanes amb els regidors del Grup Municipal de Compromís, contempla ajudes de fins a 1.000€ per vivenda. S’hi podran acollir les famílies que decidisquen instal·lar plaques fotovoltaiques o similars als seus habitatges. Aquesta mesura s’acompanyaria amb una modificació de l’ordenança fiscal del conegut impost IBI, per tal d’augmentar la bonificació de l’actual 25%, durant 5 anys, a un 30% durant 10 anys, rebaixant les condicions de potència i superfície instal·lada per fer-les més accessibles.

Segons Joan Baixauli, regidor de Compromís per Sedaví, “aquestes ajudes permetran fer més assequible l’adquisició i posada en marxa d’aquestes instal·lacions, fomentat així l’autoconsum i ajudant a baixar la factura energètica a les nostres veïnes i veïns”.

Aquesta proposta, que ja va ser debatuda en la passada Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sedaví, compta amb un ampli recolzament, circumstància que fa que la formació valencianista es trobe optimista davant la possibilitat de que puga fer-se realitat en el curt termini. “Agraïm la bona acollida que ha rebut aquesta proposta entre l’Equip de Govern i la resta de l’oposició, i treballarem perquè siga realitat en breu”, va afirmar el regidor valencianista.