Durant el Ple Municipal Ordinari celebrat el dia 29 de maig el regidor de Compromís, Ferran Baixauli, va proposar que l’Ajuntament de Sedaví iniciara formalment les negociacions amb la EMT de València per a millorar el transport públic entre la capital i la nostra població.

Històricament la població de Sedaví ha patit una greu marginació pel que fa a serveis públics de transport, contant solament amb una línia de Metrobús que la connecta amb València cada 45 minuts i una sola parada. Malgrat les reivindicacions de tots els grups del consistori, sols s’ha aconseguit que la generalitat aprove un projecte de línia de tramvia que unirà Sedaví amb València, però malgrat estar aprovada fa més de 6 anys, encara no ha rebut la dotació pressupostària per a posar-se en marxa les obres. Amb tot açò les veïnes i veïns de Sedaví es veuen forçats a haver d’agafar el cotxe o a desplaçar- se a poblacions del voltant per tal de fer ús d’un servei públic de transport que els porte a la capital.

El passat 29 de maig Ferran Baixauli, regidor per Bloc-Compromís a Sedaví, va llençar dues propostes al Ple Municipal per tal d’iniciar negociacions tant amb EMT València com amb Metrobús, de forma que d’una banda s’inste a connectar Sedaví amb València amb una línia de EMT, i per altra, es millore tant la freqüència com el nombre de parades de la línia Metrobús existent.

Aquestes propostes van ser acceptades per unanimitat de les forces polítiques de Sedaví, donant inici a un procés que haurà de connectar de forma eficient i efectiva la nostra població amb la ciutat de València.

A passades sessions del Ple Municipal, el regidor de Compromís ja va presentar a més vàries propostes per a millorar el transport públic a Sedaví, totes elles també aprovades per unanimitat però, fins ara, han estat ignorades pels governs central i autonòmic, com són la creació d’un baixador de tren i la connexió mitjançant carril bici amb el corredor comarcal i la ciutat de València. Des de Compromís continuarem reclamant la necessària millora del transport públic a la nostra població.