Al Ple del passat 19/12/2013 el Grup Municipal Bloc-Compromís per Sedaví presentarem una moció per ajudar als estudiants ERASMUS-SOCRATES del nostre poble.

Aquesta moció es fonamenta en les següents premisses per tots conegudes:

  • Els intercanvis culturals d’estudiants ajuden al qui hi participen a tindre una visió molt més amplia de la realitat. A més et fan participar de la vida i presa de decisions des d’altres punts de vista que potser no s’havien tingut en compte abans.
  • La millor forma d’aprendre una llengua és parlar-la. D’açò entenem els qui defensem la nostra llengua. Per a parlar una llengua extrangera el millor és anar a viure un temps a un territori on aquesta siga vehicular, de forma que per a fer una vida normal has de posar-la en ús.
  • Agafar idees d’altres mètodes d’ensenyament i d’estudi, enriqueixen la nostra forma de pensar i estudiar.
  • Ampliar els teus contactes a nivell internacional, et pot obrir portes per a treballar a un món cada volta més global.

Malgrat tot açò, ens trobem que el govern de la Generalitat Valenciana, a dia d’avui encara no ha publicat les ajudes per als alumnes ERASMUS-SOCRATES. A més a més, de tots son coneguts els diferents intents que des del govern central, el Ministre Wert esta intentant reduïr tant com siga possible les ajudes a aquestes beques. Per contra a aquestes polítiques contra la mobilitat ERASMUS-SOCRATES, la Comissió Europea, tal i com ha fet constar en reiterades ocasions (inclús ridiculitzant al titular del Ministeri d’Educació) ha ampliat el pressupost per a aquestes beques.

En aquesta situació, ens veiem en l’obligació de plantejar al Ple de l’Ajuntament, la necessitat de crear una partida pressupostària per ajudar als estudiants ERASMUS-SOCRATES que així ho demanen a la nostra població per a suplir les ajudes que no dona la GVA i complementar les poques ajudes del Ministeri.

Exigim que aquesta partida garantisca:

  • Universalitat de la beca. Tots els estudiants que son becaris ERASMUS-SOCRATES i estan empadronats al nostre poble han de poder disfrutar-la. El motiu és simple, els centres d’estudis ja estableixen els criteris de qualitat necessaris per a ser becari ERASMUS-SOCRATES, no té cap trellat establir-ne uns nous.
  • Quantia mínima de 100€ mensuals. Es la quantitat que ha deixat de donar la Generalitat Valenciana.
  • Publicitar la beca a la comunitat educativa per a garantir que tots els estudiants ERASMUS-SOCRATES del nostre poble saben que està disponible.
  • Instar al Govern de la Generalitat Valenciana a què convoque el seu programa d’ajudes ERASUMS-SOCRATES a l’inici de curs i amb dotació suficient per a poder fer front als pagaments de les beques.
  • Instar al Govern Central  a seguir les indicacions europees i augmentar la dotació d’aquestes beques.

Però, la nostra moció va ser tombada al debat al Ple Municipal amb dos arguments clarament ideològics:

  • No a la universalitat de la beca. Les beques sols s’han de donar als estudiants excel·lents.
  • No a destinar diners a educació contra altres partides.

Vos deixem a continuació els dos vídeos del Ple on es van tractar aquestos temes, i a més una còpia de la nostra moció presentada.



mocio-erasmus