Com ja es sap, al passat Ple de novembre tota l’oposició va presentar una moció en contra del tancament de RTVV que va ser rebutjada pel PP de Sedaví, el qual, fent ús de la seua majoria absoluta va tombar aquesta iniciativa que compta amb un ampli suport social.

Durant el torn de precs i preguntes, es va llegir un comunicat dedicat al PP i es va fer entrega al PP d’una corona de flors en record de la Radio i la Televisió de tots els valencians que ells, amb els seus vots, van recolzar el tancament. Repetim: al PP.

El mateix PP que es va negar a debatre al Ple la moció que presentarem tota l’oposició, el mateix PP que va fer ús de la majoria absoluta per a recolzar al govern de la generalitat en un aspecte que no constà al seu programa electoral i que no compta amb el suport majoritari de la societat valenciana, presenta en aquest Ple Municipal una moció per a què el Ple de Sedaví (que representa a tots els ciutadans de Sedaví) reprove aquella actuació. Sabem que tornaran a fer ús de la seva majoria absoluta per a aprovar-ho, però abans volem fer unes reflexions sobre la vergonyosa moció que presenten:

Parlen d’alteració al respecte del Ple, que segons ells mai s’havia alterat des de 1979. Sembla que per al PP, el fet que durant la presa de possessió del nostre regidor els seus cadells el xiularen i insultaren és un fet plenament respectuós i democràtic (clar, com quan altres membres de certa organització propera al PP apareixen en fotografies amb banderes feixistes i anticonstitucionals no?)

Parlen que a l’Ajuntament es parla i debat sense l’alteració de les normes democràtiques, novament, quan insulten al nostre regidor, parlen que tota l’oposició es corrupta (l’oposició?), el portaveu del Grup Popular diu que els mestres públics no fan la seva feina, o es lamenten que la Pena de Mort estiga abolida.. això es respecte a les normes democràtiques… clar.

Parlen que aquella actuació hauria de avergonyir als que hi participaren i al grup polític que els representa, en clara al·lusió al nostre grup. Senyors del PP de Sedaví, lluny d’avergonyir-nos, ens plena d’orgull tenir uns joves amb capacitat de dir ben clar que no estan dispostos a acceptar el seu xantatge i la seua prepotència. Una majoria absoluta no s’ha d’utilitzar per a fer tot allò que a un grup li va de bo, s’ha de fer ús per a portar a terme el seu programa.

Parlen de ser un mal ciutadà de Sedaví per pujar i difondre el vídeo, i que l’objectiu es fer burla del nostre poble. Els recordem que segons l’acord al qual arribarem els vídeos, a l’igual que el Ple, és públic. Ningú ha fet burla del nostre poble. Excepte ells. Donar una opinió és fer burla? Creguem que realment qui es burla del poble és aquell grup que es nega a debatre una moció que presenta tota l’oposició. Qui es burla del poble és aquell grup que fa ús de la seua majoria absoluta per a tombar qualsevol acció que es fa pel bé del poble i els seus ciutadans. Qui es burla del poble és aquell que tanca serveis públics i nega l’assistència als ciutadans que els va donar eixa majoria absoluta que ara utilitzen per atacar-los. Com ja va dir Jaume I: Vergonya, cavallers, vergonya.

Nosaltres tenim un dubte que ens agradaria compartir amb tots vosaltres, realment, el que els ha molestat els membres del PP de Sedaví és l’acte o la difusió del vídeo? Aquesta moció és realment per l’acte? o és en realitat una forma de censurar l’opinió d’aquells que no pensen com els agrada? Parlen de democràcia, però pel que es veu, aquest és un trage que els para massa estret.

A Compromís continuarem com sempre, fent política de baix cap a dalt, fent nostres les opinions i necessitats d’aquells qui estan legitimats per a decidir: els ciutadans.

MOCIÓ REPROBACIÓ